diumenge, 24 d’octubre del 2010

El circ d'Engorgs, de cap a cap

Recordo un anunci que es preguntava si l'autèntic luxe potser era l'espai.

Hi he pensat ara, després de recórrer tota la carena que tanca la zona d'Engorgs, des del Puigpedrós a la Carbassa. Han estat unes llargues hores durant les quals la sensació d'espai, d'atmosfera, ha estat intensa i poderosa.

Aquest gran circuit el vaig trobar en un bloc molt recomanable: muntanyenc.blogspot.com i jo l'he repetit seguint, més o menys, el trac que l'autor d'aquell bloc ha penjat a wikiloc. Es tracta d'una excursió excel·lent a una zona de gran bellesa del Pirineu més clàssic.

Surto del Pla de Campllonc a primera hora i segueixo el camí d'Engorgs, fins que trobo, a ma dreta, el torrent de la Coma Pregona. Aleshores, m'enfilo de dret des d'aquest punt al cim del Puigpedrós. Baixo a la Portella de Meranges i contemplo embadalit el Roc Colom, que tant records em duu, d'anys passats en que aquest monòlit era el nostre personal "Dru".

Segueixen els Pics d'Engorgs i la Tosseta de l'Esquella. La vista és il·limitada i lluny, molt lluny, es veu el cim de la Carbassa, on vull fer cap. Sembla que no hi hagi d'arribar mai! Tanmateix, en algun moment hi arribo i, content, inicio la baixada pel serrat de l'Orri Vell.

Aquesta baixada no la veia gens clara però, encara que no hi hagi camí, el bosc és prou esclarissat i el pendent prou assequible perquè es pugui baixar pel dret, sense cap problema.

Fotografies. Track.