dimecres, 9 de desembre del 2015

Cingleres de Pessonada


Els Escalirots. Hi vaig anar fa uns anys, amb un amic que és del país i coneixia bé aquells indrets. Ara l'excursió s'ha popularitzat força, però ara que hi he tornat m'ha seguit semblant un itinerari formidable.

Surto de Pessonada, vaig a la Mare de Déu de la Plana i començo a pujar per aquest camí que supera una cinglera que sembla insuperable. És el magnífic camí dels Escalirots. Llàstima que el dia s'ha ennuvolat molt i els panorames han perdut el relleu. Hi ha un punt en què es pot anar més a l'esquerra o bé seguir pel mig de la canal fins la Portella. Agafo aquesta segona opció.

A la carena no hi fa fred, però la sensació és una mica inhòspita. Segueixo pel fil de la cinglera en direcció a la Rocalta (1.489 m), i passo per trinxeres i búnquers. El record de «Dos taüts negres i dos de blancs» és inevitable. La vista és extraordinària.

A la tornada segueixo la pista i després agafo el camí —molt ben fressat— que, pels Feixancs de la Tremor, va baixant cap a la capelleta de Sant Joanet.

És una excursió curta i molt bonica.

Fotografies. Track.