dijous, 4 de juny del 2015

El cim més alt del cantó Zürich: Schnebelhorn


Aquest dia es celebraven els 25 anys de la unificació de tota la (immensa!) xarxa de transports del cantó Zürich i tots aquests transports eren de franc! Ho vam aprofitar per fer una excursió al cim més alt d'aquest cantó: Schnebelhorn, de 1.292 metres. De fet, el cim fa frontera entre Zürich i Thurgau. En qualsevol cas, és un cim molt bonic, amb unes vistes excel·lents i un ambient rural i agrícola de característiques bucòliques.

Feia força bon dia i molta gent havia sortit a gaudir-ne. Com sempre, se'ls veia contents de tenir el país tan bonic que tenen i de saber que el saben administrar tan bé. Feliços de posseir el sistema de governança més perfeccionat del món que, amb una renda per càpita similar a la dels Estats Units —Suïssa no és ni el primer ni el segon, ni el tercer, ni el quart... país més ric del món— ha creat la que potser és la societat més justa que existeix.

Vam començar a Steg, a la riba del Töss i vam pujar cap a Orüti, Eggweg o Bärloch, per entre granges i camps de dall. Finalment, assolim la carena a Tierhag (on ens prenem un cafè) i acabem de pujar fins el capdamunt del Schnebelhorn.

La baixada és encara més bonica, perquè segueix una carena verdíssima cap a Hirzegg. Aleshores, sense haver-ho planejar, decidim baixar per la banda de Thurgau, fins que arribem al petit poble de Mühlrüti, on hi passa un autobús que ens baixa l'estació de Bütschwil —que es fora del cantó Zürich i ens toca pagar el bitllet fins la primera estació de Zürich.

Fotografies. Track.