dijous, 4 de juny del 2015

Entre Zug i Schwyz: Wildspitz

El Wildspitz (1.580 m) i, mig tapat per les boires, el popular Rigi.
Segona excursió d'aquesta escapada a Suïssa. Avui es tracta de pujar un cim força característic, entre els cantons de Zug i Schwyz, ben enlairat sobre el fons de la vall i amb una vista meravellosa sobre el Rigi i sobre el Zugersee i el Lauerzersee. Llàstima que el dia no ens va acompanyar gaire perquè, si bé no només ens va ploure (i pedregar) durant uns deu minuts, les boires, les nuvolades i la calitja no ens van permetre gaudir al cent per cent del paisatge. Però ens ho vam passar d'allò més bé!

Comencem l'excursió al poblet de Sattel, al cantó d'Schwyz, on hem arribat amb l'omnipresent tren. D'entrada tenim una forta pujada de més de cinc-cents metres fins el restaurant de Halsegg. Des d'aquest punt, seguim la carena en direcció oest, per un terreny elevat i magnífic fins que arribem en un petit avantcim des d'on ja veiem la bandera del Wildspitz (1.580 m). De vegades fa calor i de vegades fa fresca. Les nuvolades van i vénen.

Fem el cim i seguim encara la carena fins el gran mirador del Gnipen (1.533 m). Des d'aquest punt, volem baixar en direcció nord cap a Zug i seguim un camí que està marcat amb el codi vermell i blanc que indica que hi ha alguna dificultat. Certament és un camí estret i amb fortes baixades i té algun punt on hi ha un cable i alguns esglaons metàl·lics. No seria cap problema si no fos pel... fang! El fang és una variable que s'ha de tenir en compte a les excursions de mitja muntanya a Suïssa. Pot arribar a convertir un camí en una aventura força (o molt) perillosa. En el nostre cas, no va arribar a aquest punt, però el camí entre el Gnipen i Langmösli es va fer molt pesat.

Després de Langmösli, ja només ens cal seguir una caminada bucòlica entre camps i granges —i la bonica capella de Buschenchäppeli. Finalment, com que ja portem set hores i l'excursió està pràcticament «feta», ens estalviem de baixar fins Zug a peu i ho fem amb el funicular que baixa a Schönegg.

Fotografies. Track.