dijous, 4 de juny del 2015

Camins de l'Appenzell: Hochalp

La panoràmica carena entre Hochalp i Spicher
 He fet una breu escapada a Suïssa i he pogut fer tres excursions —d'allò que en diríem «baixa muntanya»— que cada una d'elles ha estat un plaer.

La primera excursió l'he feta al bonic cantó de l'Appenzell, a tocar del majestàtic Säntis. És un recorregut clàssic, tot ell molt bonic, i amb una part realment excepcional.

L'itinerari surt de la vila de Urnäsch, a la que he arribat fàcilment amb trem. En la primera part, després de deixar les últimes cases del poble, el camí es va enfilant per camps i boscos paradisíacs en direcció al cim del Hochalp, de 1.529 metres. Fins aquí, tot és molt bonic, però quan arribo al cim —entapissat d'herba— descobreixo un paisatge extremadament espectacular. Al fons, la cara nord del Säntis, dreta i nevada, i a sota meu, la fonda vall del Necker, talment un paisatge de Heidi. A partir d'aquest punt, el camí és estret i fins una mica vertiginós i va seguint una mena de cresta maquíssima.

Finalment, arribo al Chräzerenpass i d'aquí, en un no res, sóc al coll per on passa la carretera de Nesslau a Urnäsch. Ara fa un sol radiant, que dóna llum a les congestes del Säntis i, evidentment, hi ha un restaurantet on puc fer una cervesa i menjar alguna cosa mentre espero l'autobús que em tornarà a l'estació d'Urnäsch.

Fotografies. Track.