dilluns, 19 de gener del 2015

Camins de Collbató a Montserrat


Aprofitant uns dies de temps excel·lent, he anat un parell de vegades a Montserrat per la banda de Collbató i he pogut fer quatre camins molt bonics que, des de la plana de Collbató remunten fins dalt del massís.

A la primera excursió vaig sortir de la Vinya Nova i vaig anar a buscar el Camí dels Francesos que passa pel Camell de Sant Jeroni i arriba fins el collet de les Pinasses. Em faig enfilar a l'Albarda Castellana (visita excepcional!) i després a la Miranda de Sant Jeroni. A continuació, vaig seguir un tros del camí nou de Sant Jeroni fins trobar el Camí del Pont, que em va retornar a la Vinya Nova.


En l'altra excursió —les dues són força curtes, aptes per a una matinal— vaig sortir del mateix Collbató per seguir la bonica Drecera de Fra Garí. Hi havia unes boires molt estètiques que es van  anar esvaint i van deixar un dia clar i lluminós. Vaig seguir el camí vell al Monestir fins que a la Font Seca vaig desviar-me cap a Sant Joan.


Pujo a la Miranda de Santa Magdalena on tinc uns moments d'enyorament dels temps en què venia a escalar sovint a aquestes parets i agulles que ara veig. El tacte de la roca em fa revifar luxúries que creia oblidades. Passo per sota les Gorres fins que arribo al trencall del Coll dels Pollegons. Vaig baixant per l'Artiga Alta, l'Artiga Baixa i el Clot de la Mònica. Em miro la paret de la Palleta i recordo el dia que vaig fer la «tomàquets d'amagatotis» —quins records!


Fotografies. Track N-1 Track N-2