dimecres, 20 de juny del 2012

Excursions a Kyoto: A l'entorn del Inari-yama

Una altra de les boniques passejades que he fet als entorns de Kyoto ha estat aquesta excursió que comporta l'ascensió d'una muntanya —el Inari-yama— i, més important que això, la visita a dos temples extraordinaris.

L'excursió comença a l'estació de tren de Fujumi-inari que està a tocar del temple que du el mateix nom. Aquest temple és digne de ser visitat per molt motius, però té un signe d'identitat que el caracteritza. Es tracta de centenars de tori vermells que cobreixen el camí des del propi temple fins pràcticament el cim de la muntanya. La visió és colpidora.

El Inari-yama és el punt més alt del recorregut i també està ocupat per un temple. De fet, al llarg de tot el camí, els temples de tota mida es van succeint sense interrupció.

A partir d'aquest punt l'excursió pren un caire una mica més "salvatge". També hi ha menys gent. Es tracta de baixar de la muntanya en direcció nord, per una valleta (segueixen havent-hi temples arreu) fins tornar a trobar la zona urbana.

De seguida, ens trobarem amb un altre temple formidable que, a més, té el valor afegit que, pel motiu que sigui, no té gaire caràcter turístic i —si més no el dia que hi vaig ser jo— estava pràcticament desert. Es diu Sennyu-ji.

L'excursió s'acaba a l'estació de tren de Tofuku-ji.

En aquesta excursió, el gps és útil perquè algunes parts del recorregut són una mica laberíntiques.


Track.