dilluns, 16 de gener del 2012

Les Roques de Sant Honorat

Aquest dissabte he fet la clàssica ruta que recorre les Roques del Corb i de Sant Honorat, sobre la plana d'Oliana, a la dreta del Segre.

L'excursió és una petita meravella. Vaig sortir de Can Boix en direcció al Grau de Porta. La boira gebradora havia deixat una fina capa de gel sobre les fulles d'algunes plantes, però el cel era ben blau. Visito la Bauma del Corb, amb una construcció ben interessant. M'enfilo a l'Agulla del Corb i a les restes de Sant Salvador del Corb. Des d'aquesta atalaia, el panorama és impressionant. Em crida l'atenció, al nord, la Roca del Corb, a la que els mapes no indiquen cap accés.

Segueixo cap el Coll de Mu i aquí comença un camí molt espectacular que va flanquejant pel sud les Roques de Sant Honorat. El tacte de les pedres em du records de la meva etapa d'escalada a Montserrat, que ara sembla ben llunyana. Passo pel Coll de Sant Honorat i m'enfilo a la mola del cim, que és un replà envoltat de precipicis immensos per totes bandes (menys per la banda on hi ha el camí).

Retorno al coll i me'n vaig cap el Roc de Rumbau. Al cim d'aquest estimball, una dotzena de voltors em proporcionen un espectacle magnífic. De vegades, volen ben a prop meu, fins el punt de fer una certa basarda. Després, baixo a Castell-llebre i hi arribo quan la llum del sol només toca la punta del campanar. Per la pista, torno a Can Boix.

És una excursió per fer a pleret, gaudint plenament dels paisatges i dels estimballs. Una petita joia.

Fotografies. Track.