dilluns, 9 de gener del 2012

Camí carener a la Serra de Gurp

A Gurp, al Pallars Jussà, hi ha un parell de visites imprescindibles: els corrals i l'ermita de Sant Martí. A més, s'hi pot fer una excursió circular molt recomanable, que segueix la carena de la Serra de Gurp, entre els Pallars i la Ribagorça.

Sortim de Gurp i ens enfilem als corrals. Aleshores, el camí de cornisa segueix fins el Pas de Grau i entra al Barranc de les Carants. Arribem a la carena al costat de la Cova del Codó i quedem meravellats del paisatge descomunal que ens envolta. A partir d'aquí, seguim sempre per aquesta carena en direcció al Pic de Lleràs. La visió sobre La Terreta i sobre els seus barrancs i espadats és magnífica. La Serra de Sant Gervàs tanca el paisatge pel nord-oest, però pel seu damunt encara treu el cap L'Aneto i altres muntanyes. Gaudim de valent!

Quan arribem al cim que alguns mapes anomenen Caramell i altres Roca Leuda, comencem a baixar cap a Santa Engràcia, sempre per carena. Continuem cap al Barranc dels Lleons, l'Ermita de Sant Martí i Gurp. Una excursió molt ferma!









Fotografies. Track.