dimarts, 15 de març del 2011

El Petit Peric per les Bulloses

La previsió per al cap de setmana és terrible: s'acosta una llevantada potent que ha de durar, com a mínim, fins dimecres. Dels 19 que ens havíem de trobar a l'estació d'Els Angles, només en som onze. Neva molt fort i la neu és humida. Es tracta de la tradicional sortida d'esquiadors veterans, que es fa cada any. Aviat ens quedem en nou, que decidim pujar a Les Bulloses, ni que sigui a veure com va nevant.

Ha nevat tota la nit però l'endemà, inesperadament, el temps ens ofereix una treva magnífica. Hi ha nuvolades grosses i fosques, però lluu el sol i decidim que ho hem d'aprofitar al màxim. L'itinerari que fem comença travessant l'estany de les Bulloses per seguir per una sèrie de lloms i estanyols de gran bellesa. El camí és llarg perquè guanyem desnivell molt lentament, fins que arriba el punt en que ens enfilem de valent per la pala del Petit Peric.

Des del cim, veiem el Puig Peric, una mica intimidatori, potent. El deixarem per un altre dia. Fem un bonic descens cap a La Balmeta, amb una neu relativament bona. Un cop en aquesta esplanada, cal tornar a calçar-se les pells per remuntar fins el Roc d'Auda i trobar, així, les pistes d'Els Angles. Ho fem, però la remuntada és fa llarga. El joc de llum i nuvolades és meravellós. Quan arribem a les pistes, comença a nevar, o millor a caure aiguaneu, però tant-se-val, perquè en un no-res som a peu de pistes, contents d'haver fet una excursió tan bonica.

Fotografies. Track.