dimecres, 2 de febrer del 2011

Una altra vegada el Montsant

No em canso d'anar al Montsant. En aquesta quarta excursió (vegeu Montsant-1, Montsant-2 i Montsant-3), em trobo amb un dia completament tapat i gris, molt fred, que no em permet veure tot el bé-de-Déu de paisatges que m'envolten, però el gran caràcter de l'excursió supleix aquesta mancança.

Surto d'Albarca i prenc el Camí de la Llisera fins a Sant Joan del Codolar. Aleshores, m'enfilo a la Serra Major pel Grau del Tomaset i, un cop dalt, trobo que la boira gebradora la deixat en cada fula una silueta blanca. M'embadaleixo mirant aquestes filigranes de gebre, però el fred és viu i em cal seguir.

Començo a baixar pel fantàstic Barranc de la Bruixa, trepitjant una mica de neu recent. Aquesta part del camí, fins arribar al fons del Barranc dels Pèlags, és una meravella. Quan arribo a l'Ereta, m'enfilo al Portell del Peret i aleshores segueixo l'espectacular i aeri camí que em porta a la Mare de Déu del Montsant. Hi ha algun pas compromès, principalment pel fang i la neu. La meva intenció inicial era seguir o bé el Grau del Belart o bé el de la Mare de Déu, però les condicions del terreny ho desaconsellaven. Per tant, retorno a Albarca pel GR.

He fet l'excursió pràcticament sense aturar-me, perquè la climatologia era francament inhòspita, humida i glaçada. Malgrat tot, estic molt satisfet d'haver caminat per aquests racons màgics.

Fotografies. Track.