dimecres, 10 de novembre del 2010

Malanyeu i el seu entorn

En diuen el Circuit de les Tres Foradades, perquè passa per sota de tres ponts naturals. El primer es troba a l'anomenat Griell de Cal Pigot, un espectacular grau al cingle de la Feixadera, equipat amb una escala i un parell de passamans. Aquest grau dóna pas a una baga magnífica i a un camí que segueix el feixant entre dues cingleres i que du a La Foradada. Seguim, a continuació, cap al capdamunt del cingle de la To fins la collada de la Batllia i el Serrat de Fulleracs.

El camí és excepcional, arreu hi ha fagedes, cingleres i baumes. Els colors de la tardor donen llum al bosc. La solitud, tot i ser un dia de cap de setmana, és total. De sobte, un esquirol travessa el camí, veloçment. La boira ens tapa i destapa el paisatge. No se sent cap soroll. Estem contents de caminar per aquestes contrades tan boniques. Ens sap greu, però, que l'opacitat de les boires ens impedeixi gaudir de l'immens panorama que ens envolta.

El descens el fem pel Grapissot i la Roca del Lliri cap a la coma de Jou i el Monnell. Acabem salvant el cingle del Devesó per un grau on també el camí passa per sota d'un pont de roca: és la tercera foradada. Quan arribem a Sant Sadurní, fa fred, però estem satisfets perquè, encara que el dia hagi estat gris i emboirat, hem pogut recórrer tot aquest itinerari sense problemes. A les cingleres hi ha algun escalador escadusser, però tot està molt tranquil.

Aquest circuit complementa perfectament el de la setmana passada a la vall de Cerdanyola.

Fotografies. Track.