divendres, 16 de març del 2018

Serra de Madres i les Noufonts

Mai no havia tingut ocasió de visitar la Serra de Madres i finalment, en aquesta temporada tan generosa de neus —i també tan inestable metereològicament— hi he pogut anar. A més, hi he anat amb bona companyia i hem fet un itinerari força més atractiu que la simple i monòtona pujada al cim de Madres des de Puigbalador.


Aparquem a peu de carretera i comencem a pujar per una zona sense neu. La neu sembla que estigui més amunt del que ens esperàvem. De fet, ben aviat ens podem calçar els esquís i anem seguint el camí que va fent ziga-zagues a dins del bosc, sobre un tou de neu considerable. Com que el pendent és tant suau, el camí es fa llarg. El dia s'aixeca gris però les vistes sobre els massissos propers, ben farcits de neu, són magnífiques.

Quan, finalment, arribem al coll que dóna pas a les amples planures que formen la part més enlairada de la Serra de Madres, veiem amb claredat la vall de les Noufonts que es desprèn del cim de Madres i baixa cap al nord. És per aquesta vall que volem baixar i pensem que realment és una bona idea perquè la vall té força més caràcter muntanyenc que no pas el camí que hem estat fent fins ara. 


Quan finalment som al cim (2.469 m) les nuvolades van i vénen i els paisatges nevats —completament inèdits per a mi— són preciosos. Arreu hi ha unes cornises monumentals. Sembla que a la nit han caigut uns dits de neu nova i, encara que a la part de dalt la neu sigui molt canviant, creiem que la baixada —una mica menys de cinc-cents metres— serà bona.

Efectivament, la baixada per la vall de les Noufonts és una delícia! Només ens reca saber que no podem seguir baixant indefinidament, perquè ens cal trobar una cometa amagada a l'esquerra que ens ha de permetre —només dos-cents metres de remuntada— retornar a la carena per anar a trobar el camí per on hem pujat.


Quan ens falta poc per arribar al refugi forestal ens animem a temptar la sort anant a cercar el fons del torrent. La idea pot ser bona, perquè més d'una vegada aquests torrents fondos estan prou ben atapeïts de neu i ofereixen una baixada ben divertida. Hi anem i comencem a baixar-hi fins que ens adonem que no hi ha prou neu i el torrent és massa abrupte. Ens cal remuntar i recuperar el camí de pujada que, fet i fet, no es baixa gens malament.

La distància i la marrada han fet que l'excursió sigui força llarga. M'ha agradat molt poder-la fer.
 


Fotografies. Track.

1 comentari:

RGB ha dit...

Genial i en bona companyia !!!