diumenge, 17 de maig del 2015

Boscos de l'obaga de Tornafort


Aquesta és una excursió senzilla i molt agradable de fer. El desnivell és moderat, el camí és sempre bo i l'ambient és de boscos preciosos. Finalment, s'arriba a un excel·lent mirador —el Tossal del Puial, de 1.914 m, a la carena que uneix el port del Cantó amb el santuari d'Arboló— i es passa per un camí molt bonic al Torrent de l'Olla.

Com que el dia serà calorós, surto ben d'hora de Tornafort. També es pot sortir de Sort, o de Baro, o de Savarneda, i aleshores el desnivell serà de 1.200 m. Hi ha un camí ben senyalitzat que s'enfila amb ganes cap a la borda de Montmaior, i segueix cap a l'obaga del serrat dels Forats. Arribo a una pista que de seguida em du al bonic planell de Gavarnet. A partir d'aquí, es va seguint la pista cap a «les Pantalles», fins que arribo a la carena a l'indret que s'anomena Llitimoll, que és com un collet entre la prominència on hi ha les pantalles i el Tossal del Puial.

Aquest Tossal del Puial és un excel·lent mirador. Llàstima que el dia sigui terriblement encalitjat. Cap a migdia tinc la vall d'Enseu i les restes de Sant Sebastià de Buseu. Després, la serra de Mollet, amb el cim de les Piques, que vaig fer l'any passat. Més enllà, Collegats, el Boumort... A llevant, la tossa de la Torreta de l'Orri i, al nord, el poderós Montsent, el Pessó,... De tot!

Ara ve un tros de carena entre bosc, molt agradable, fins que en un indret concret abans de Sant Quir, es gira un angle de 90 graus a l'esquerra i es baixa per un camí ben dret, entre bosc, marcat amb color groc, que es va endinsant al barrant del Torrent de l'Olla. Aquí el camí és molt bonic, i l'ambient primaveral el fa encara més magnífic. No coneixia aquest indret i he tingut una grata sorpresa. Sempre per bon camí, passo per Toscarri i retorno a Tornafort.

Recomanable!

Fotografies. Track.