dimecres, 7 de novembre del 2012

Per les valls de Santa Magdalena

Tressó, Santa Magdalena, Romadriu, Salòria, Serret, Conflent... Quina comarca més extraordinària. I també, quina comarca més esquerpa per a l'excursionista. Hi ha pocs camins —poquíssims— i massa pistes per on hi circulen els turistes i els boletaires.

La conec poc. He passat moltes hores mirant els mapes i imaginant itineraris, però no hi ha camins, només pistes. Malgrat tot, quin país més bonic! quines bordes! quines valls perdudes! quins cul-de-sac!

L'altre dia hi vaig anar i vaig fer un itinerari ben bonic. Vam sortir del coll de So i vam baixar a les bordes de Tressó. L'indret era gairebé màgic. Crec que la vall de Tressó, que baixa cap a Romadriu, no té camí. A continuació, ens vam enfilar al planell de l'Orri Vell i vam baixar a la font de Serret i el pla de Serret, que és un balcó màgic sobre la vall fonda. Ens acostem al jaciment arqueològic i després fem la baixada trenca-cames del torrent de Prat Mallol. A Santa Magdalena hi trobem un parell o tres de vehicles però de seguida marxem cap a les bordes de Bedet, que tornen a estar en una raconada paradisíaca —com es veu a la foto.

Per les bordes de la Plana pugem a la Creu de Bedet i aleshores anem seguint la pista fins el coll de So. L'excursió ha estat plena de visions noves i fantàstiques.

Fotografies. Track.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Bon dia Jaume, quan dius que la baixada pel Torrent de Prat Mallol és trenca-cames, vols dir que és molt difícil per anar-hi amb canalla de 6 i 8 anys? Està molt malament perquè hi ha molt desnivell o perquè és molt pedregós? El camí és evident?
Moltes gràcies

Jaume Aguadé ha dit...

Bon dia, Estel Vermell,

El camí de baixada que va paral·lel al torrent de Prat Mallol no té cap problema. Simplement, són 250 metres de desnivell amb pendent constant i fort, que carrega una mica els quadríceps i contrasta amb la placidesa de la resta de l'itinerari. Si hi aneu mentalitzats, no heu de patir per res.

Salut!

Jaume

Unknown ha dit...

Perfecte!! si només són 250 metres, suposem que encara farem...
Felicitats pel bloc!!