diumenge, 3 de febrer del 2013

Per la banda del Turó del Mal Pas

En aquest matí de fred i vent violent, he cregut que era més prudent mirar el Pirineu de ben lluny. He fet una matinal a l'Obac —a pas viu i sense aturar-me, perquè el vent era glaçat.

A les muntanyes i valls que hi ha entre —diguem— l'Alzina del Salari i Mura hi ha racons magnífics que no conec prou bé. Avui hi he fet una visita, que m'ha incitat a tornar-hi aviat.

L'itinerari que he triat comença a l'Alzina del Salari i s'enfila al coll de Boix pels Graons de Mura. Segueixo per la carena en direcció nord fins que trobo un corriol a l'esquerra que baixa fins la Balma dels Venedors i segueix per la carena de l'Era dels Enrics fins el Collet del Mal Pas.

El dia és claríssim, amb una llum gairebé feridora. Es veu tot i el Pirineu està submergit en un núvol de torb espectacular. Em miro amb interès el Turó del Mal Pas, però avui no tinc temps per enfilar-m'hi. Baixo al Sot d'en Serrallonga i remunto fins a sota el Puig Andreu. En un no-res sóc al Puig de la Balma.

Des d'aquest punt, en lloc de baixar a Mura —vull tornar a dinar a casa— tallo fins la carena del Reixac. Aleshores, segueixo en direcció sud fins enllaçar amb el GR-5, que em permet tornar fins el punt de partida passant per un camí diferent del de la pujada.

Als llocs arrecerats hi fa caloreta, però quan t'enganxa el vent del nord, el fred és viu. L'atmosfera té una transparència inversemblant. El blau del cel és irreal.

Fotografies. Track.

3 comentaris:

Carles ha dit...

Hola Jaume,
El dia que varem fer la ruta, teniem la intenció de pujar al Turó de Mal Pas, però varem recular. La foto està presa just al costat del camí per on passa el track en el punt que t'indico aquí ( https://maps.google.cat/maps?daddr=41.672259,1.955992&hl=ca&sll=41.67211,1.956119&sspn=0.000952,0.002336&t=h&mra=mift&mrsp=1&sz=19&z=19 ). Es un error per part meva d'haver modificat el track sense haver tret la foto. Gracies per fer-mo saber.
Salutacions Carles.

Jaume Aguadé ha dit...

Gràcies, Carles. Ara ja ho entenc. A veure si un dia m'animo a pujar al turó!

Salut!

Jaume

Pere de can Peret ha dit...

Fa un temps vaig ser per aquesta zona, cap a Castell Sapera i el Paller de tot l’Any.
Molt bonic el lloc i per a mi, molt poc conegut.